ZOEK MIJ OP

Edelstenen en kristallen zijn de ideale aanvulling op een mooi interieur. Een edelsteen is opgebouwd vanuit verschillende mineralen. Door de verschillende mineralen hebben stenen vaak meerdere kleuren/kleurvlakken. Maar wat zeggen die kleuren?

Kleur bestaat uit drie bestanddelen:

Tint is de positie van een kleur op het kleurenwiel. Dit wordt ook omschreven als de nuance of beleving van een kleur.

Toon is de mate waarin een kleur lichter of donkerder is.

Kleurintensiteit is de kracht of puurheid (ook wel de verzadiging) van een kleur. Kleurintensiteit en doorzichtigheid beïnvloeden de schoonheid van een edelsteen doorgaans meer dan zijn toon.

Welke betekenis heeft de kleur van jouw steen?

Rood
Rood geeft je energie, lef en ondernemingslust. Het is de kleur van de passie maar ook de kleur van woede. Een rode edelsteen geeft je energie, kracht en kun je nieuwe doeleinden najagen.

Oranje
Geeft warmte en spontaniteit. Je voelt je creatief, sensueler, je gevoel voor eigenwaarde wordt gesterkt… De kleur die hoort bij beweging, warmte en levenskracht. Oranje is ook de kleur van de genezing.

Geel
Maakt je zelfstandig en vrolijk! Het is de kleur van het licht en staat voor een positieve levenshouding en zelfvertrouwen. Het is een sterke kleur die hoort bij wijsheid, levenswarmte en bescherming. Ze worden ook wel geluksstenen genoemd.

Geelgroen
De kleur van nieuw leven, voorjaar en groeikracht.

Groen
Het is de kleur die past bij het hart. Groene edelstenen brengen harmonie en stimuleren geestelijke groei. Met groen creëer je rust, en ontwikkeling. Ze geven je geluk en brengen voorspoed met zich mee.

Blauwgroen/Turquose
Het zijn emoties en eigenschappen die geassocieerd worden met ontspanning, kalmte, vredig, geeft heldere gedachten en bevordert de intuïtie. Het is de kleur van de concentratie en van contact.
Blauw
Staat voor kalmte, logisch denken. Een blauwe edelsteen maakt je ontspannen. Het is een zuivere kleur die emoties kan kalmeren. De kleur van de hemel, van de verdieping op geestelijk gebied en de kleur van hoop en rust.

Paars/Violet
Is een kleur die wordt gevormd door de combinatie van rood en blauw, van compassie en structuur, passie en inzicht. Paars bevordert dan ook medeleven, begrip en inlevingsvermogen. Het is de kleur van geestelijke vrijheid.

Wit/Helder
Draagt eigenlijk alle kleuren in zich. Het is de kleur die zonlicht weerkaatst. Een witte edelsteen ondersteunt de werking van andere stenen en versterkt deze. Het is de kleur van helderheid en zuiverheid.

Zwart
Een kleur zonder schijn en illusie, die het mogelijk maakt om in onze gejaagde wereld toch geconcentreerd te blijven functioneren. Zwarte edelstenen zorgen voor ontspanning in het hele lichaam en zijn vooral bruikbaar voor het afvoeren van overtollige energie. Daarnaast kunnen ze ook de lucht schoonmaken van straling van apparaten en zijn ze dus uitermate geschikt om op je nachtkastje of (thuis)werkplek te leggen!