Project Dronten

Enkele jaren geleden werden wij benaderd door een familie in de Flevopolder. Ze hadden een huis met een oude fruitschuur met grond gekocht in een fruitteelt gebied en wilden daar hun droom gaan realiseren. Het perfecte huis met in de voormalige fruitschuren hun bedrijf.

We kenden deze familie al lange tijd van diverse projecten waar wij, vanuit onze professie, belangeloos aan meewerkten. Tijdens een van deze projecten had de familie hun wens, hun droom al eens met ons gedeeld en gezegd, dat als het ooit zo ver zou komen wij ze mochten komen helpen. Nu was het dus zover.

De eerste keer dat we op de bouwlocatie rondliepen was heel bijzonder. Een oude ‘polderwoning’, die nog gesloopt moest worden en een oude fruitschuur die omgetoverd moest worden tot een bedrijfspand. De vogens vlogen ons letterlijk door de haren in de fruitschuur maar de ruimte had zeker potentie om maar nog niet te spreken van het grandioos uitzicht.

De besprekingen en uitwerkingen van de ideeën en tekeningen vonden veelal plaats bij de familie thuis of op de nu “oude” locatie van het bedrijf. Toen de plannen ‘definitief’ waren zijn we op zoek gegaan naar een passende aannemer en architect. Het droomhuis van de familie begon steeds meer vorm te krijgen. Samen, soms met de aannemer en architect, bezochten we diverse leveranciers van o.a. natuurstenen gevelbekleding, trapleveranciers en nog vele andere. Voor de bouw van start ging waren de verlichtingsplannen al gemaakt en konden o.a. de vloerplaten met daarin al gemaakte sparingen voor de verlichting besteld worden. Hierdoor kon het huis later voorzien worden van de prachtige inbouwspots. Ook voor het interieur werden vele leveranciers bezocht. Zo werd er een  natuurstenenvloer uitgezocht die perfect aansloot op de tegels die gebruikt zouden worden voor het terras. Op deze manier zou het later lijken alsof de vloer vanuit de woning doorloopt zo de tuin in.

Ondertussen werden ontwerpen gemaakt, besproken en uitgevoerd voor diverse maatwerkmeubelen, indelingen, kleurstellingen, nieuw aan te schaffen meubelen, groen decoraties, maatwerkverlichtingsarmaturen en nog veel meer. Alles om tot het perfecte plaatje te komen. Er werd ontzettend veel werk verricht door de verschillende bedrijven. Alles om het droomhuis van deze mensen te realiseren.

Tegelijk met de bouw van de woning werd ook de oude fruitschuur omgetoverd tot een inspirerend kantoorpand. Ook hiervoor zorgden wij voor de ontwerpen, begeleiding en de uitvoering. Foto’s hiervan kun je ook vinden op onze site.

Onlangs maakte onze vaste professionele fotograaf Lusin Grigoryan van Studio Lusin de foto’s van deze prachtige droomvilla. Het was een feest om de droom van deze klant uit te laten komen.

Een vraag? Neem gerust contact met ons op.